Viden, udvikling og samvær
1955 Frederiksberg Vælg område
Vis underviser

Underviser

Kim Greiner
Få ledige pladser

Slavernes fodspor i Frederiksstaden inkl. spisning

Ved spørgsmål ring til 36 39 00 00

2017 er 100-året for salget af Dansk Vestindien til USA. På denne tur med forfatter og globetrotter Kim Greiner bevæger os ud i Frederiksstaden for at se på prægtige palæer, pakhuse og andre minder fra tiden hvor Danmark var verdens 7. største slavenation og ufattelige rigdomme strømmede til København fra sukkerplantagerne i Dansk Vestindien. Vi skal se "sukkermanden" i Nyhavn, palæer som Moltkes Palæ, "Det gule Palæ" og rytterstatuen på Amalienborg Slotsplads, som blev finansieret af sukkerpenge. Videre til Kvæsthusbroen hvor vi bl.a. får historierne om Peter von Scholten, der på eget initiativ frigav slaverne. Undervejs får vi også historien om de tre små øer i det fjerne Caribien, om slavernes transport og om salget til USA m.m.
Desuden hører vi om nogle af de personer, der har været tilknyttet de prægtige palæer, og om slaver der blev bragt til København som tjenestefolk. Vi hører også historien om de to sorte børn Alberte og Victor som blev kidnappet og udstillet i Tivoli.

OBS! Turen er inkl. en dansk middagsret på Rest. Gilleleje, Nyhavn 10. Drikkevarer er for egen regning.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-05-2017, kl. 17:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr17-7918
Adresse Mindeankeret
Nyhavn 1F
1051 København K
Lokalev/Kgs. Nytorv
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Hvidovre

Kursusdage

09-05-2017 Tirsdag 17:00  -  20:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Turen er inkl. en dansk middagsret på Rest. Gilleleje, Nyhavn 10. Drikkevarer er for egen regning.
Bemærk Turen er inkl. mad men excl. drikkevarer

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.